top of page

8 MARTIE

În fiecare an, pe 8 Martie, ne arătăm recunoașterea față de femei, sărbătorind solidaritatea, încrederea, pasiunea, integritatea și tenacitatea cu care ele luptă în întreaga lume pentru recunoașterea drepturilor lor.

Aceste valori sunt cele care au determinat Organizația Națiunilor Unite ca în anul 1975 să declare ziua de 8 martie Ziua Internațională a Femeii. Această victorie, a venit însă la 65 de ani după ce activista germană Clara Zetkin propunea, în întâlnirea de la Copenhaga la care participau femei din 14 țări, ideea unei zile internaționale a solidarității femeilor, care să aibă loc în fiecare țară pentru a permite femeilor să aibă o voce locală puternică.

8 Martie este o șansă să sărbătorim puterea femeilor, să ne amintim de luptele femeilor pentru recunoașterea drepturilor lor economice și politice și să apreciem aportul lor deosebit la dezvoltarea societății.

În numele Colegiului de Conducere, mulțumim tuturor colegelor noastre membre și lideri de sindicat, care contribuie semnificativ la reușitele noastre sindicale.

La mulți ani!



Comments


bottom of page